Du er her

En dystopi 2021

 En dystopi år 2021

Christiansborg belejret. Plyndringer i Hellerup, Gentofte og på Strandvejen. Også plyndringer i de større provinsbyer.

I ungdomshuset i Nordvest sidder for øjeblikket mellem 20 og 25 formummede it-nørder og rutinerede hackere bøjet over hver sin pc. Det er pc'er der er blevet beslaglagt af ”Folkebevægelsen for retfærdighed” det sidste døgn hos såkaldte medlemmer af den politiske og økonomiske elite oppe nord for København. Hver pc er forsynet med et klistermærke som angiver hvor den er blevet ”beslaglagt”, og hvem ejermanden er. Der arbejdes på højtryk, for politiet kan komme hvert øjeblik, og det der arbejdes på, er at knække adgangskoderne til pc'erne for at forsøge at komme ind til ejerens private bankkonti. Aktionen er en udløber af den store demonstration i går nat, og dens resultat: de omfattende plyndringer – eller som det hedder her: ”beslaglæggelser” - af værdier hos borgere i Hellerup, Gentofte og på Strandvejen. Det var hackergruppen ”Fuck Socialdemokraterne” der fik idéen da folketoget satte af sted mod de nordlige forstæder og via smser lykkedes det at få kontakt til nogle af ”beslaglæggerne” og udbrede idéen om at samle pc'erne for at gennemgå dem et centralt sted. Ungdomshuset i Nordvest blev valgt fordi det vil blive indædt forsvaret når politiet dukker op.

Som den første har 'Seb' (hans rigtige navn er redaktionen bekendt) fra gruppen ”Hak dem!” på en pc tilhørende en kendt ejendomsmægler på Strandvejen fundet to hemmelige konti på Caymanøerne på henholdsvis 2,1 mill euros og $ 700.000 som skattevæsnet i Danmark næppe har kendskab til. Og snart følger andre af nørderne trop med andre afsløringer: 850.000 Dkr i Luxembourg, 1,1 mill Dkr i en anden bank i Luxembourg, værdipapirer til en samlet værdi af 9,5 mill i Shanghai. Hver ny afsløring udløser et jubelbrøl og high five til helten.

Ifølge de seneste rapporter er der ved at være ro oppe nord for København. Politiet har igen kontrol over Hellerup og Gentofte, samt dele af Strandvejen og Helsingørmotorvejen; men sådan så det ikke ud fra i morges kl. 4 og frem til nu kl. 14.15. Fra omkring kl. 4 morgen strømmede en kæmpekaravane af personbiler og kassevogne gennem Københavnsområdet med kurs mod Helsingørmotorvejen og Strandvejen. Politiet som havde set hvad der var på vej, forsøgte med afspærringer at standse folkekaravanen, men ude held. For efterhånden som karavanen bevægede sig nordpå, sluttede flere og flere biler sig til, og voksede til omkring 5000 – 7000 køretøjer og omkring 15.000 – 20.000 mennesker. Uden politi i området blev i morgentimerne mange private boliger udsat for plyndringer, og omkring ti personer er bragt til skadestuerne med blødninger efter slag og spark.

I en større ejendom på Strandvejen nær Humlebæk søgte ejeren, direktøren for rengøringsfirmaet ”REN” som har store kontrakter med ”Learning for Denmark”, at forhindre en gruppe på ca. 20 personer i at trænge ind, men døren i muren omkring huset blev hamret ind; først blev de to private vagtmænd fra ”Secure your Property” sat ud af spillet og måtte flygte. Siden trængte den rasende gruppe ind i selve ejendommen. Direktøren måtte stærkt truet først aflevere nøglerne til de tre biler i garagen, en Lexus GS, en Range Rover og den ældste datters Peugot 306. Dernæst fik han besked på at kalde sin familie sammen og sætte sig ind i soveværelset som dernæst blev lukket af efter at alle familiemedlemmer var blevet frataget deres mobiltelefoner. Herfra kunne familien høre hvordan huset blev plyndret for elektronik, tæpper, møbler, kunst, service og vin og spiritus. Inden de indtrængende forlod huset, smadrede de tre store panoramavinduer ud mod Øresund. Familien er stærkt chokeret bragt til Falcks midlertidige krisecenter i Helsinge.

I øjeblikket skønner politiet at mere end 400 ejendomme er blevet plyndret; umiddelbart ser det tilfældigt ud, men politiet har en mistanke om at der ligger en plan bag plyndringerne. Det er primært kendte erhvervsfolks og kendte politikeres ejendomme man er gået efter. En af de første var den aldrende Frits Schurs såkaldte slot.

Politiet har kun haft held til at anholde ganske få personer. De vejspærringer som de plyndrende etablerede på Strandvejen og på frakørslerne fra Helsingørmotorvejen viste sig uhyre effektive, så det tog politiet lang tid at trænge ind i området. Men de betjente som vi har talt med er rystede. ”Det er ikke the usual suspects vi har anholdt deroppe, det er ganske almindelige mennesker. Og det værste er at de føler sig i deres gode ret til det de har gjort. Som en sagde: ”De her oppe har skummet fløden, mens min kone og jeg de sidste fire år ikke har har kunnet få det til at løbe rundt i et ganske almindeligt parcelhus med to børn pga nedskæringer og gebyrer og fanden og hans pumpestok! Nu tager vi det tilbage der er vores”.

Lige nu sidder en del af Danmark tilbage i chok, en anden del har set hvad der ville komme. Måske ikke lige i 2021, men så i 2025 eller 2030.

Ingen ved helt præcist hvordan det skete eller hvem eller hvad der satte disse omfattende uroligheder og plyndringer i gang. Nogle mener at det er afsløringerne i ”Frank ser rødt” på DR2 der var den udløsende faktor. Programmet afslørede på overbevisende måde at medlemmer af den nuværende og den tidligere regering og en række Folketingsmedlemmer viser sig at være storaktionærer i dels den store kæde af privathospitaler ”Your Health Denmark”, dels i folkeskolekæden ”Learning for Denmark” der har udkonkurreret folkeskoler i store dele af landet, på trods af deres forsikringer om det modsatte.

Umiddelbart efter udsendelsen kom der masser af indlæg på de sociale medier der opfordrede til en demonstration foran Christiansborg, og omkring midnat var der samlet ca. 40.000 mennesker og stadig flere kom til. Ingen har hidtil villet påtage sig det organisatoriske ansvar for demonstrationen, men en højtalervogn var kørt i stilling, og på den greb tilfældige demonstranter mikrofonen, den ene mere rasende end den anden. Det gentagne tema i indlæggene var at ”Nok er nok”, et andet tema at nu er det klart for enhver at eliten, den økonomiske, den politiske, eliten i medierne og eliten af offentlige ledere, har rottet sig sammen for at rage til sig. Og nu er der krig.

Kaster man et blik på demonstranterne så er det tilsyneladende ganske almindelig mennesker fra hele Københavnsområdet der er dukket op. Det er især repræsentanter fra den middelklasse som siden 2011 gennem en lang række regeringsindgreb er blevet mere og mere forarmet pga. lønforringelse, som døjer med dårligere og dårlige arbejdsvilkår, og som ser dels erhvervslivets elite, dels en elite af deres egne offentlige ledere blive forgyldt med bonusser og fratrædelsesordninger på trods af at de ikke går af. Og som har set hvordan den gruppe lever i en uhørt luksus mens de selv må skære ned på ferier, biler og det gode liv.

Demonstranterne havde ikke held til at trænge ind på Christiansborg selv om stemningen på pladsen var til det. I sidste øjeblik lykkedes det politiet at etablere en ring af biler og mandskabsvogne samt hundepatruljer rundt om Christiansborg hvor forbløffede og skræmte politikere fra vinduerne så til. Direktøren for Københavns Politi opfatter situationen som meget truende. En gruppe af demonstranter opretholder fortsat belejringen af Christiansborg, og han har i samråd med justitsministeren indkaldt forstærkninger i første omgang fra politikredsene på Sjælland.

Det var omkring kl. 2 nat at demonstrationen tog en ny og dramatisk drejning. Albert Lemberg fra partiet ”Ny Solidaritet” dukkede op og greb mikrofonen. Stærkt ophidset tordnede han mod sine som han kaldte dem ”korrupte og dobbeltmoralske kolleger” på Borgen, og han slog flere gange på at nu er det tid at tage det tilbage som politikerne og eliten har taget fra os. ”Hvordan lever de? Med store fede biler, i store fede huse, med store fede lystbåde og fede ferier! Med alt det de har raget til sig! Og hvordan lever vi? I lort til halsen! Og hvor lever de? Nordpå, nordpå, ! Og hvor lever vi? Her! I København med bilos og forurening og kriminelle bander, og i forstæderne med ghettoer og bøller og med vold og tyverier! Uden alt det de har hugget fra os! Er det retfærdigt? Er det retfærdigt?” ”Nej, nej, nej” lød svaret, og dele af folkemængden satte sig i bevægelse under råbet ”Nordpå!” Og dermed startede folketoget og plyndringerne.

På Christiansborg holder regeringen og store dele af oppositionen Albert Lemberg ansvarlig for situationens udvikling, og justitsministeren truer ham med en rigsretssag for opfordring til borgerkrig. Og Dansk Folkeparti og Venstre er klar til at ophæve Lembergs immunitet som Folketingsmedlem med det samme. Albert Lemberg er iskold, hans svar er at regeringen og eliten ligger som de har redt, og at hverken han eller ”Ny Solidaritet” har noget som helst ansvar for hvad der skete efter demonstrationen på slotspladsen.

 

 

Serie: 

Kommentarer

Det er jo ønsketænkning, at folk omsider vågner op og tager sig til rette; men middelklassen er stadig - også i din dystopi - så velaflagt, at det nok vil være tvivlsomt. Glem ikke, at Lars Løkke stadig er den største stemmesluger på trods af alle indgreb og forringelser. I øvrigt ved jeg snart heller ikke hvor det er, at den krise kradser: cafeer og restauranter bugner hver dag af mennekser i alle aldre, der snakker i et væk i smartphones etc.etc. - bilparken ser da heller ikke særlig forsømt ud og rejsebureauerne klager heller ikke.......

Jamen, det er jo som Annette siger. De er ligeglade. Er det ikke næsten 3/4 af befolkningen, der ville stemme på V eller DF, hvis der var valg i dag? Herunder 63% af dem, man tidligere kaldte arbejderklassen. For ikke at tale om de unge. De er helt vilde med Liberal Alliance. Bortset fra den mere autonome del af ungdommen, der er blevet så uregerlig, at de hærger og er så grove i deres metoder, at de sætter al sympati over styr. I hvert fald hos pæne ældre mennesker som mig. Smiley-aktionen i Aalborg var så fin. Den i Fælledparken ubehagelig.

Vi følger de to kommissioner tæt her i huset. Men det er vi nok også nærmest de eneste, der gør. De fleste er komplet ligeglade, om politikerne eller/og embedsværket har lavet noget grimt. Så din dystopi, som vel nærmest er en utopi, tror jeg ikke på. Men derfor kan den jo være sjov nok.

Du er træt af kulturlivet. Jeg er træt af politik.

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen