Du er her

FCK-bøller og ivrige strammere fra SD og DF

En gruppe maskerede FCK-fans går amok mod opsynsmænd og politi på Brøndby Stadion, og det ser voldsomt ud på tv. Det afføder selvfølgelig en politisk reaktion. Justitsminister Søren Pape er forarget, men de to oppositionspolitikere, Trine Bramsen fra Socialdemokratiet og Peter Kofod Paulsen, DF, foreslår nye stramninger. Der skal strammes op i Bølleregistret, og bøllerne skal kunne gøre økonomisk ansvarlige, lyder det.

Det er et typisk eksempel på hvordan dansk politik er degeneret og er blevet til et ligegyldigt mediespil om at tage sig ud. Især som handlekraftig; men det er alt for ofte ude af proportioner. Det er bølleoptøjerne et godt eksempel på. For det første fordi der samme dag blev afviklet flere kampe i Superligaen uden bølleoptøjer, og der var heller ikke lignende bølleoptøjer i Århus eller Randers eller i Odense forrige weekend og heller ikke i weekenden før andre steder. I stedet for at betragte denne specifikke begivenhed som en undtagelse som nu er afsluttet med politiets indgriben, har mediebevidste politikere en interesse i at blæse den op til noget der kræver politisk handling; men det er helt ude af proportioner. Vi almindelige mennesker ved at ind imellem opfører nogle mennesker åndssvagt, men vi ryster på hovedet ad idioterne. Vi tror på det normale som standarden i vores liv.

Det gør politiet også i dette tilfælde. Det er ikke Vestegnens Politi der desperat henvender sig til Folketingets retsudvalg med en bøn om nye redskaber til at bekæmpe fodboldbøller, det er ikke dem der beder om stramninger i Bølleregistret eller økonomiske straffe til ballademagerne. Politiet synes at have de redskaber som de har brug for, dem bruger de, og regner så vel med at der ikke bliver ballade næste gang, men vil være forberedt på det.

Og fodboldklubberne ser også ud til at kunne klare sig uden Trine Bramsens og Peter Kofod Poulsens indblanding. De kender deres fans og klubberne kender deres bøller, så dem finder de, og så får de karantæne eller mødes med en anden form for sanktion. Sådan kan livet gå videre uden af Trine Bramsen og Peter Kofod Poulsen behøver at blande sig i det hver gang.

 

Medie: 
Nyhedstype: 

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen