Du er her

Hvem beskytter min bevidsthed?

Hvem beskytter min bevidsthed?

Hjælp mig! Nu må en politisk proces i gang som skal sigte på at skabe en lovgivning der kan beskytte borgernes bevidsthed mod overgreb fra alle mulige, tilfældige kommercielle og halvoffentlige virksomheder, ligesom vores kroppe er beskyttet.

Min krop er beskyttet af lovgivning og af de normer for adfærd som de fleste af os respekterer. Hvis min krop bliver angrebet på et offentligt sted, er det min ret inden for visse grænser at forsvare mig, og jeg kan anmelde overfaldsmanden til politiet, og vedkommende vil blive anholdt og straffet. På gaderne går vores kroppe uden om hinanden, og når vi stiger ind i S-togene, træder de fleste til side for dem der skal ud, og det er yderst sjældent at folk bevidst puffer og skubber. Hvis det sker, siger de fleste undskyld.

Men hvem beskytter min bevidsthed når jeg færdes i det offentlige rum? Ingen lovgivning, ingen konventioner tilsyneladende. Og angrebene bliver stadig flere og voldsommere. Nu også når jeg kører med S-tog skal jeg udsættes for levende billeder i kupeerne.  Umiddelbart kan jeg ikke se hvordan jeg kan forsvare mig mod det?   Måske er der en stille-kupe, som jeg kan bruge, men skal jeg så til at lede efter en sådan?

Hvorfor er min bevidsthed ikke beskyttet af love?  Hvorfor er min bevidsthed ikke fredet af en ledelse der hos DSB respekterer almindelige høflige omgangsformer hvor vi lader hinanden være i fred? Det er åbenbart sådan i dette samfund at hvis man ejer husfacader, telekommunikationsudstyr, transportudstyr – alt det som ingen kan undgå at se eller bruge – så har man uhindret adgang til at beslaglægge borgernes bevidsthed i det offentlige rum, mens vores kroppe er beskyttet. Hvem kommer os til hjælp? I første omgang med at slippe for tv-skærmene hos DSB.

 

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen