Du er her

Hvorfor sparker SD, V, DF og C altid nedad, aldrig opad?

De tre største partier og et minimeret C kappes i en uskøn valgkamp om nye stramninger af alle de love der rammer dem der ligger ned. Kontanthjælpsmodtagere, arbejdsløse på dagpenge, arbejdskraft fra andre EU-lande, flygtninge og kriminelle. Argumentationen hviler altid på et eksempel som gøres alment for hele grupper. En enlig mor på kontanthjælp får 19.000kr om måneden så nu skal der strammes op, og kontanthjælpen sættes ned over en kam for at nævne et eksempel.

Lad os prøve den samme argumentationsform på dansk erhvervsliv. En større dansk it-virksomhed er anklaget for bestikkelse af embedsmænd, 25 danske byggevirksomheder har været involveret i en kæmpe sag om karteldannelse og snydt skatteborgerne for millioner, mens en stor dansk bank har outsourcet sagsbehandlingen af låntagning til Indien; men uden at blinke kræver dansk erhvervsliv skattelettelser igen, igen for at kunne skabe danske arbejdspladser. Hvor er den socialdemokrat som nu kræver højere straffe for bestikkelse, hvor er de borgerlige politikere hvis retsfølelse er krænket, og som vil foreslå en hævet strafferamme for karteldannelse, hvor er den DF der nægter fortsat at give skattelettelser til danske firmaer som alligevel ikke skaber danske arbejdspladser? Hvorfor er de brodne kar i dansk erhvervsliv og dermed erhvervslivets grimme sider ikke et tema i valgkampen? Man behøver ikke at hedder Ask Rostrup for kende svaret. Der er ingen danske politikere fra et midterparti der for alvor tør sparke opad, det er jo blandt andet dansk erhvervsliv der er med til at betale disse partiers valgkamp.  

Medie: 
Nyhedstype: 

Kommentarer

Det er nærmest kun Enhedslisten der tør tale om kriminaliteten og priviligierne i de øverste 10% af samfundet, mens især de borgerlige partier interesserer sig strategisk for kriminaliteten og privilegierne i de nederste 10% af samfundet.

https://futiledemocracy.wordpress.com/2015/05/10/the-conservative-hypocr...

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen