Du er her

Kære politikere: Lad ’landsbytosserne’ i fred

I Schweiz nægtes et ægtepar fra Nordafrika statsborgerskab fordi manden og konen ikke vil tale med personer af det modsatte køn, og fordi de ikke ville give hånd. Det var bevis på at de ikke havde tilegnet sig schweiziske værdier.
Det starter straks en ny diskussion om muslimske indvandrere og integration i Danmark. Op stolen springer Christian Langballe (DF), Ali Aminali (K) og Jens Kristian Lütken (V). Hvis en ny dansk statsborger ikke vil give hånd ved modtagelsen af statsborgerskabet, så er vedkommende ikke værdig til at blive dansker. Nu skal det på plads med en lov om tvunget håndtryk ved den lejlighed.
Der er vel omkring 39 kvinder i Danmark der går i niqab; så der er lovgivet mod det, men da alle skal være lige for loven har det været umådeligt svært at skrivelovteksten, og dens indhold er endnu sværere at administrere. Naser Khader (K) vidste godt at lovgiverne kunne blive til grin, men lovgives skulle der, niqaberne krænker Khaders danske værdier.
Der er præster i den danske folkekirke der ikke vil give hånd til kvindelige præster, men da de er kristne synes det ikke at krænke de danske værdier hos socialdemokraterne, de konservative og  DF.
Der ville heller ikke være stemmer i et lovindgreb mod disse præster. Stemmerne ligger hvor man som selvfed dansk politiker kan blive forarget over de andre, de anderledes, og især de andre anderledes, dem der er muslimer. Her kan folk som Christian Langballe, Naser Khader, Lütken generalisere det ekstreme som det typiske, så niqaben er første skridt på ved mod sharialovgivning i Danmark, det manglende håndtryk et led i et muslimsk opgør med danske værdier, og de såkaldte parallelsamfund er forposter i en islamisering af Danmark.   
Abschlappen! Slap dog af, politikere! Hvorfor skal I vise handlekraft hver gang en person eller en lille gruppe gør sig ud til bens. I gamle dage var der ’landsbytosser’, folk som var anderledes og som opførte sig mærkeligt, men det fik de lov til, og flertallet smilede lidt i skægget eller grinte lidt ad dem. Jeg bryder mig heller ikke om at møde en person i niqab i det offentlige rum eller Jehovas Vidner på gaden, men jeg er ikke bange for dem, de truer mig ikke, så jeg tænker ved mig selv: ”Din idiot, vil du virkelig gøre dig selv til grin på den måde?”  Og når jeg giver hånden, og den ikke bliver taget, så tænker: ”Nå, så det er på den måde, din klovn!” Lad dog disse ’landsbytosser’ i fred.
I politikere forfalder til symbolpolitik, fordi det er så dejligt nemt. Det kræver sjældent nye poster på finansloven, det giver hurtigt adgang til medierne, og symbolpolitik som krænket dansk politiker rammer den laveste fællesnævner ude i det danske folkehav. Imens tror DF’s miljøordfører ikke på at klimaproblemerne er menneskeskabte. Det viser lidt om niveauet i dansk politik.

Nyhedstype: 

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen