Du er her

Lars Løkkes miljøhykleri

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen i FN gør sig til talsmand for grønne storbyer rundt omkring i verden, dør omkring 400 mennesker om året i København pga. forurening fra dieselbiler. Og det sker år efter år trods henstillinger fra EU Kommissionen siden 2011 om at gribe ind over for luftforureningen flere steder i København og andre danske storbyer. Kun fordi Borgerinitiativet RenLuftKbh rettede henvendelse til ombudsmanden med opfordring til at anlægge sag mod den danske stat, iværksatte Miljøstyrelsen udarbejdelsen af en luftkvalitetsplan for Danmark. Den blev offentliggjort fem år senere end påbudt.

Det eneste initiativ som den luftkvalitetsplanen afstedkom var, at Miljøstyrelsen valgte at flytte en målestation på H.C. Andersens Boulevard hvor grænseværdierne for NO2 udslip blev overskredet, i håb om at målingerne efter flytningen ville holde sig inden for grænseværdierne. Det hedder at snyde på vægten.

Samtidigt har man som borger indtryk af at den danske stat undlader i tilstrækkeligt omfang at checke om varevogne, lastbiler og busser har miljøzonemærke og dermed tilladelse til at færdes i miljøzonerne. En liberal regering vil jo nødigt genere erhvervslivet.

Og nu indgår Dansk Folkeparti og den borgerlige regering et råddent kompromis om registreringsafgiften der overhovedet ikke rummer nogle visioner om grønnere storbyer. Så mens Lars Løkke Rasmussen på den ene side brander Danmark som miljøforegangsland, så tillader han livsfarlig luftforurening på den anden. Mere kynisk kan politik næppe drives.

 

 

Medie: 
Nyhedstype: 

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen