Du er her

Partiet Klaus Riskær Pedersen som et faresignal

Med Klaus Riskær Pedersen og Partiet Klaus Riskær Pedersens opstilling til folketingsvalget i år har en farlig tendens i politik nu ramt Danmark.

Klaus Riskær Pedersen træder ind i rækken af mere eller mindre succesrige forretningsmænd og milliardærer rundt om i verden med store egoer og politiske ambitioner. Det politiske program som han nu har haft lejlighed til at præsentere, ligner et miskmask af alt og intet og af højre og venstre som det nu falder forretningsmanden ind; det er fordi det realpolitiske slet ikke er det væsentligste for Klaus Riskær Pedersen, det væsentligste er dansk politik som den scene hvor han kan booste det ego der fik en flyvende start i 1970’erne, og som han har haft behov for at booste på den ene eller den anden måde  lige siden.
En anden tendens. De tre andre medlemmer af partiet har ingen tidligere politiske erfaringer så deres eneste kvalifikationer er at de er ’solide borgere fra virkelighedens verden’; men hvilken virkelighed? Foragten for de etablerede politikere er til at føle på og ligner holdningen i mange af de andre nystartede partier rundt om i verden. Det nye partiers medlemmer er rene og ubesmittede af sumpen, og de nye partier nedvurderer bevidst den erfaring og skoling som en karriere i de etablerede politiske partier giver når det gælder praktisk politik. Kvalifikationen er at man bare er borger med den gode vilje.
Den sidste tendens er den farligste. I vælgerhavet er der givet stemmer at hente for en mand som Klaus Riskær Pedersen. Succesfuld, bortset fra et par svipsere, han er sig selv, han taler lige ud af posen, et frisk pust og et frisk syn på sagen, og så er han forretningsmand. I de halve løftebruds og de lunkne kompromisers tid er Klaus Riskær Pedersen og hans lige en appel til længslen efter den rene vare og de nemme løsninger. Vi har set effekten i USA og i Italien.

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen