Du er her

Teflondrengen Kristian Thulesen Dahl

Da Kristian blev født, tænkte hans mor. ”Hvad skal der dog blive at dette bette skravl når han bliver stor og skal ud i en grum og snavset verden?” Resolut tog hun den lille dreng og dyppede ham i flydende teflon. Op og ned - tre gange. Og det viste sig snart at virke. Da Kristian sammen med nogle af de andre drenge en dag moppede den fattige Stine i skolegården i Brædstrup, kunne gårdvagten slet ikke få øje på Kristian, men de andre drenge fik en sveder. Og sådan gik det hele hans barndom og ungdom hver gang har var med til gale streger. Han slap let om ved det. Selv ikke Vlado kunne nagle ham.

Da Kristian blev voksen, blev han politiker. Han gjorde det godt mens kollegerne så misundeligt til, og der varede ikke længe før han på Christiansborg fik tilnavnet ’Teflondrengen’. Han lovede pensionisterne snart det ene, snart det andet, men når det ved finanslovsforhandlingerne kom til valget mellem udlændingestramninger og hjælp til pensionister, valgte Kristian altid udlændingestramningerne og lod pensionisterne i stikken. I mere end 20 år har han som medansvarlig for satsreguleringerne af offentlige pensioner snydt pensionisterne for ca. 8.000 kr. om året, uden at det  klæber til ham. ’Slip let’ er i folkemunde et andet ord for ’teflon’.
Som den berømte græske helt Achilleus har også Kristian Thulesen Dahl sin akilleshæl, et sted hvor snavs kan klæbe. Kan det være snavs fra nepotisme i DF når foreningen Danske Taler med partifællen Axel Ahrendtsen i bestyrelsen får 800.000 kr. de næste fire år? Måske rammes akilleshælen når det går op for vælgerne at DF stemmer for regeringens udgiftslofter der betyder at kommunerne år efter år vil mangle en halv milliard til skoler og ældreplejen? Eller bliver akilleshælen de uhyrlige 759 millioner kroner til det nye udrejsecenter på Lindholm som skal huse 125 udlændinge? Måske dukker der noget op under valgkampen? Teflon kan  sprække.

Medie: 

Tilføj kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

© 2012 Henning V. jensen